Welkom

Schoolagenda

17 april
Paasvieringen

18 t/m 21 april
Paasweekend

24 april
Schoolfotograaf

26 april t/m 5 mei
MeivakantieWij wensen u veel plezier op onze website. Hopelijk kunt u vinden wat u zoekt.
Mocht dit niet zo zijn, heeft u vragen, aanvullingen, op- en of aanmerkingen:
Wij horen het graag van u!

Het team van De Oase

Onze school
KBS De Oase is een basisschool met ongeveer 500 leerlingen, de school is gesitueerd op de grens van vier woonwijken: de Vruchtenbuurt, de Notenbuurt, Nieuw Waldeck en de Componistenbuurt. Rondom de school is veel groen en we hebben de beschikking over drie ruime speelpleinen.
Wij zien het als onze belangrijkste missie om een school te zijn waar kinderen, ouders en medewerkers zich welkom, veilig, gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Lees meer

De medewerkers maken de school
Op De Oase werken gedurende een schooljaar tussen de 30 en 35 medewerkers. Hier kunt u lezen wie er dit jaar op onze basisschool werkzaam zijn.

Ons gebouw
Het schoolgebouw van De Oase dateert voor het grootste deel uit 1972. In het begin van de jaren negentig, toen de kleuters van 'Maria's Kleuterhof' samen met de lagere school de basisschool vormden, is er nog een aantal lokalen bijgebouwd. Vanaf het begin is 'de kuil' de ruimte in de school die ons verbindt. In de kuil, zoals de naam al doet vermoeden, een iets lager gelegen ruimte in het midden van de school, worden alle gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Lees meer

Ons onderwijs
Over ons onderwijs kunt u in de schoolgids veel meer lezen.
Twee peilers worden op deze website verder toegelicht. Het gaat dan om Opbrengst Gericht Werken en het GIP-model. Uitleg hierover vindt u hier.

Aanmelden van nieuwe leerlingen
Bent u na het bekijken van de site ge´nteresseerd geraakt en overweegt u uw kind aan te melden op De Oase? Wij maken graag een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek. Zo krijgen wij de kans meer over onze school te vertellen en kunt u uw vragen stellen. Afspraken maken we het liefst onder schooltijd, zodat u de school in bedrijf kunt zien. Lees meer

Informatie voorziening
Op De Oase willen we zorg dragen voor een goede communicatie. Daartoe worden gedurende een schooljaar, naast de gebruikelijke ouderavonden, verschillende activiteiten georganiseerd. U leest hierover meer in de schoolgids. Ieder gezin met kinderen op De Oase ontvangt aan het begin van het schooljaar de nieuwe schoolgids. In deze schoolgids staan naast de activiteitenkalender, ook informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals onder andere:


 • De inrichting van ons onderwijs

 • Onze identiteit

 • Communicatie

 • Verbeterplannen

 • Ouderparticipatie

 • Praktische informatie

  De schoolgids kunt u hier downloaden.

  Bestuur
  Het bestuur van Katholieke Basisschool De Oase wordt gevormd door Lucas Onderwijs.
  Bij Lucas Onderwijs zijn ongeveer 50 basisscholen , waaronder ook basisscholen voor speciaal onderwijs, en 7 scholen voor Voortgezet Onderwijs aangesloten.