Welkom bij groep 6A

Groep 6a is de groep van meester Jurgen. Ook juf Anneke komt regelmatig in de groep les geven en juf Charlotte loopt stage in onze groep.
Op deze site lezen jullie al het nieuws en informatie uit de groep.
Onder het kopje "Nieuws" vind je up-to-date informatie! Het wordt vast een gezellig schooljaar.
Allemaal veel plezier, zet 'm op en veel succes.

met vriendelijke groet,

Jurgen de Kok (jkok@oase.lucasonderwijs.nl)
Anneke Meier (amei@oase.lucasonderwijs.nl

Klassenouders

Hallo allemaal,

Even voorstellen; wij zijn Joyce en Brechje, moeder van Vince en Robin en wij zijn dit jaar de klassenouders van groep 6A, de bovenbouw al, wat gaat dat snel;)). Dit jaar zijn wij het eerste aanspreekpunt van meester Jurgen, maar we kunnen uiteraard niet zonder jullie hulp! We zijn vaak op ‘t schoolplein te vinden dus als jullie ideetjes hebben of als er iets anders is, aarzel dan niet ons aan te spreken of via de app of mail. Op woensdagmiddag 17 oktober (12.30u) wordt vanuit de Oase, een informele ouderbijeenkomst georganiseerd. Het zou leuk zijn elkaar daar te zien en bij te kletsen onder het genot van een hapje/drankje. Voor nu wensen we alle kinderen en ouders een fijn schooljaar toe en hopelijk tot gauw!

Staal (nieuwe taal- en spellingmethode)

Dit schooljaar zijn we gestart met een nieuwe spellingmethode voor de groepen 4 t/m 8.

Klik hier voor meer informatie.

Op deze website kunnen de kinderen allerlei oefeningen doen met de geleerde woorden.

Download hier de regelkaart van groep 6

Om de woordenschatlessen van het thema "Pronkstukken" verder te oefenen kunt u hieronder de woordkaartjes downloaden en vervolgens uitprinten. Het spelen van "Woordenbingo" is een super leuke manier om de woorden te leren. Voor alle andere thema's kunt u de woordenlijst hieronder downloaden en uitprinten.

Woordkaartjes Pronkstukken les 1

Woordkaartjes Pronkstukken les 5

Woordenbingokaart en spelbeschrijving

Extra bingokaart

Woordenlijst thema "Pronkstukken"

Woordenlijst thema "Zeebenen"

Woordenlijst thema "Ondergronds"

Woordenlijst thema "Sport"

Woordenlijst thema "Spijsvertering"

Woordenlijst thema "Plankenkoorts"

Woordenlijst thema "Jungle"

Bijzonderheden

Beste ouders,

Zoals velen van jullie weten loop ik (Charlotte) al een tijdje stage in groep 6.

17 t/m 21 juni ben ik de hele week aanwezig in de klas. In deze week gaan wij het hebben over techniek! Bij dit thema leek het mij leuk om een thematafel te maken in de klas.

Hierbij vraag ik graag de hulp van de kinderen, door spullen voor de thematafel mee te nemen. Spullen die de kinderen mee kunnen nemen zijn:

- speelgoed autootjes, treintjes, bootjes (klein)

- een zaklamp

- oordopjes/ ipod/ mp3-speler

- oude telefoon zoals een nokia, klap- en schuifmobieltje.

- elektronica van nu zoals een "moderne" telefoon (die niet meer gebruikt wordt), computerspellen (of het hoesje van het spel) etc.

De kinderen hoeven alleen maar iets mee te nemen als dit echt bij het thema past.

Ook mogen de kinderen alleen maar elektronica meenemen als u het daar mee eens bent.

Er zal verder niks met de spullen gebeuren, alles zal na een tijdje weer mee naar huis genomen worden. Het is wel belangrijk dat de spullen niet dagelijks gebruikt worden, zoals een mobiel.

Tijdens school zal ik de kinderen ook uitleggen waar het thema precies over gaat, wat voor spullen er op de thematafel kunnen en waarom.

Als u iets van dit lijstje in huis heeft is dit zeker welkom!

Groetjes,

Charlotte

Oefenen deeltafels

Eind juni maken de kinderen een deeltafeltoets. Hiervoor kunnen ze oefenen op de volgende links:

Deeltafels 1

Deeltafels 2

Deeltafels 3

Deeltafels 4

Snappet
INLOGGEN SNAPPET

Alle kinderen mogen van huis op vrijdag een huiswerkmap meenemen. Een agenda wordt in groep 6 niet gebruikt. Het huiswerk staat altijd onderaan deze pagina vermeld.

Zou u zo vriendelijk willen zijn om op alle etenswaren en pakjes drinken naam van het kind noteren.
Wij ontvangen van u een ondertekend briefje bij:

• doktersbezoek etc.,  niet mee kunnen doen bij de gymles of niet douchen na de gymles.

Downloads boekbespreking

Informatiebrief ouders

Tips boekbespreking

Intekenlijst boekbesprekingen

Downloads werkstuk

Handleiding opbouw werkstuk groep 6

Klassenbeurt

11 t/m 14 juni: Jip en Sophie

17 t/m 21 juni: Stanly en Sara

Leuke en leerzame sites

Voor de categoriewoorden zijn verschillende oefeningen beschikbaar. Kijk hiervoor op deze link. Hiermee zijn de woorden op verschillende manieren te oefenen.

Gymlessen

Tot